Mijn eerste huis

Een huis of een appartement kopen doe je niet zomaar. Hoe beter je jezelf informeert, hoe groter de kans dat je doorheen dit proces de juiste beslissingen neemt. Wij helpen je door dit proces.

Kan ik een woning kopen ?

Er zijn wat voorwaarden waaraan je moet voldoen vooraleer je kunt overgaan tot de aankoop van een woning. Werkstabiliteit is bijvoorbeeld een belangrijk element. Hoeveel euro kun je zelf investeren in je project ? Ook dat zal bepalen wat mogelijk is. 

Hoever kan ik springen ?

Twee termen zullen hierbij een beslissende rol spelen.

1. DTI  (debt to income) : Hoe groot is het aandeel de lening ten opzichte van je maandelijkse inkomen ? Je hoort wel eens zeggen dat dit niet méér mag zijn dan 1/3 of 33%. Deze vuistregel is nogal kort door de bocht. In heel wat gevallen kan je namelijk méér lenen.

2. Q (quotiteit) : Hoe groot is het aandeel van je lening in het aankoopbedrag ? Ook hier lees je regelmatig in de media dat dit maximum 80% zou zijn.  De realiteit is weeral wat genuanceerder. Je kunt tot 90% en zelfs tot 100% van het aankoopbedrag gaan. Hiervoor dient je dossier natuurlijk te voldoen aan specifieke voorwaarden.

Bereken uw totaalkosten

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Vertel ons over je project

Aankoop van vastgoed is een proces met heel wat valkuilen. Laat je bijstaan door een specialist van Finteam. Het zal je project ten goede komen !